tisdag 8 februari 2011

Reser


Idag har vi rest hela dagen. Först med flyget. Vi fick fyra säten för oss själva, så oron över vad för jobbigt fyllo eller dålig-andedräkts-person som skulle sätta sig bredvid var obefogad. 

Flygplansmaten- alltid lika spännande. Måste vara ett fantastiskt kul jobb att laga till den. hmmm....

Det var nog jag som var den mest störande på det där planet. Läste Rocky (seriefiguren-ni vet- hunden) och kunde inte sluta skratta. Sen när man försöker skratta diskret fast man asgarvar blir det ju bara ännu jobbigare läten man utstöter…
 Tur kanske att jag sov i ca sju av nio flygtimmar.


Sen hade Nils tagit reda på att bästa och billigaste sätt att ta sig till Rayong var med buss. Så blev det. Vi är ju faktiskt backpackers i år och har nya nördiga (likadana:O) ryggsäckar - och då vill vi ju bete oss därefter.
Först åkte vi flygbussen en liten bit, till en stor busstation nära flygplatsen. Noterade att vi var de enda turisterna på flygbussen, på busscentralen och även på bussen till Rayong. Förstod sedan varför.
 Bussbiljetten kostade bara ca 25 kr- det var ju bra för färden tog ca tre timmar. Som sagt- det var bara Thailändare på bussen. Det var ingen som pratade eller gjorde väsen av sig. Alla var helt knäpptysta. Kändes som jag och Nils var stora, bullriga amerikaner när vi klev på. 

 Aircondition i bussen:)


 Rayong-bussen tog en evighet- (vi hade nog lätt kunnat ta oss fram på ungefär halva tiden med ett annnat färdalternativ)-den vände helt plötsligt och körde en bra bit tillbaka igen för att sedan svänga in på en mindre väg. Skyltarna var ju på Thai- så vi hade väldigt svårt att orientera oss och undrade stundtals över om vi överhuvudtaget var på väg åt rätt håll.
Till slut blev vi avsläppta i slutstationen Rayong i mörkret. Ville bara hitta en toa och någonstans man kunde äta men nästan allt var stängt. Ett helt gäng med chaufförer av olika slag ville ta oss dit vi skulle och då vi ändå var helt vilsna nappade vi på en. Vi fick åka en sån där öppen liten buss som Thailändarna brukar åka i. Det var ganska spännande, han körde på grusvägar i säkert 120 blås, gjorde helt galna svängar och om man inte hållit i sig hårt hade man ju studsat ut som en liten gummiboll.



Färden tog ca en halvtimme. Vi anlände i detta fordon till vårt lyxiga Spa-hotel vid stranden. Kom inramlandes  med våra ryggsäckar alldeles svettiga och dammiga och kom fram till att vi är lite för lata, tråkiga (eller gamla?) för den här typen av äventyr.

Klockan är nu ca 23.30 här i Thailand. Vi har inte sett riktigt hur omgivningen runt hotellet ser ut då det var mörkt när vi kom. Nils sover som en liten prinsessa. Han har knappt sovit på vare sig flyget eller bussen, men jag har sovit massor och är pigg såklart.

 ........ sov i hundra år, huundraaa ååår! :)

Jo, vi såg två paddor härute på gräset förresten.  Nils tyckte att jag var pinsam för att jag skrek lite när de började hoppa. Men de var ganska äckliga då faktiskt. 

 -VAD är det?? En stor groda..sööt ju...AAAAAAh!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar