tisdag 9 juli 2013

Första dagen i Almeria

Kontrasten är stor när vi efter en veckas fridfull yogavistelse i en liten spansk by- hamnar i en bullrig spansk-arabisk stad. Almeria är Europas varmaste stad och färjorna till och från Afrika ligger precis utanför vårt hotell. Vi bor i juniorsvit på Gran Hotel Almeria, som är ett stort betonghus från 60-talet.

Första kvällen gick vi vilse på hotellet och var läskigt nära att krascha ett bröllop- sprang nästan in i bruden när vi tog fel på salong och restaurang.


Tjoho! Här i stan varvas dessa dockhus-längor med stora betongkomplex från 60-talet och moderna byggnader med pga ekonomisk kris ofärdiga byggprojekt(?) och igenbommade affärer. Och en massa öppna caféer och butiker.
Alla dessa ljud från husen! Även om det ser igenbommat ut så står fönster öppna bakom jalusier och dörrar står öppna och därinne hörs röster. Ibland låter det som om det vore 25 personer i en liten enrummare. TV-apparater som överröstas av dessa eldiga spanska temperament.


Massor av klotter och gatukonst av olika standard. Dofter av havsalger, urin, bensin och rökelse.

Vi tyckte att det var mycket folk på stranden i Mazarrón. Det var inget mot detta. Denna strand är som en myrstack!

 Människorna här pratar spanska och arabiska. Engelska klarar man sig inte långt på! De varken talar eller förstår engelska. Tur att det finns spanska språk-appar till mobilen:) Det är ju också så skönt med alla här som sjunger och wailar högt fast de går ensamma!

Ponny som arbetar med ponnyridning på kvällen. Nu är det mitt på dagen och han har tusen flugor, det är svinvarmt och han står utan vatten.

Fin dörr på ett hus/ruckel som är till salu:)

Calzone är vegetarisk här!

Åååååå- la Casa Rosa- heter det här huset! Mitt drömhus typ! 

Och på kvällen hamnade vi på en nattmarknad! Mysigt till tusen förutom de fastkedjade rovfåglarna. Ja, nu är det verkligen slut på friden för ett tag:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar