onsdag 10 juli 2013

Alcazeba

Idag var vi på fortet Alcazeba uppe på berget. Byggt på 900-talet. Sjukt stort - har murar som sträcker sig över stor del av stan. Här är bilder från den lilla utflykten. Förresten idag var det bara 29 grader- riktigt fläktande:)



 










 Ja, det var ju fint där som ni ser. Jag hade velat veta hur folket nere i stan bodde och hade det på 900-talet- och om det här pampiga bygget sög musten ur dem. Lite svårt att få information då alla infoskyltar är på spanska och ingen snackar engelska. Nu har vi lärt oss att vi måste plugga spanska om vi ska tillbaka hit.

Middagen intogs på ett arabiskt hak som enligt egen utsago fått internationellt pris. De hade vegetarisk trerättersmeny! Jippiii!
Gröna drickan är lemonad med mynta. Mycket fräscht och gott!



 Vi trodde först att vi kommit fel då vi kom till restaurangen. Det var helt folktomt och såg ut som någons hem. Men det kom några till sen:) Just det- Ramadan började väl idag? Maten var helt ok fast vi hade nog högre förväntningar.
Nu ligger vi på vårt hotell helt utslagna och övermätta av den där trerättersmenyn. Imorgon bär det vidare till Salobrena! Då träffar vi våra kära släktingskids Emma och Linus!

Frid & Lycka till Alla! 
Ramadan Karim!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar